MarathonMatilda

Breaking news: Marathonmatilda ställer in halvmaran Classic Running Gotland
Pressrelease 24 april kl. 20:00
 
Matilda Mattsson Fröjd, även känd som Marathonmatilda, meddelar att hon tyvärr inte kommer att kunna delta i Classic Running Gotland på lördag den 28 april 2018. Efter en vårvinter kantad av både löparrekord och skador måste hon nu ställa in.
 
 
Det har varit tuffa månader för Matilda som inledde säsongen med en makalös prestation på Winterrun på Skansen i januari. Att springa sin första mil på en timme och 13 minuter är både starkt och ovanligt. Därefter fortsatte rekorden att avlösa varandra. Fem kilometer på 30 minuter, en mil på 68 minuter och såklart det berömda distansrekordet från Mallorca där skadan gav sig till känna: 15 starka kilometer.
 
– Det känns såklart supertrist att ställa in såhär nära start. Jag förstår att många blir besvikna och jag vet att fans redan har bokat resa för att komma ner och heja. Jag hoppas att jag kan kompensera er alla den 2 juni då jag står på startlinjen för Stockholm Marathon 2018, säger Matilda Mattsson Fröjd bakom aliaset Marathonmatilda.
 
Det är en överansträngd ljumske som sätter stopp för marathonhoppets medverkan vid halvmaran på Gotland. Efter konsultation med specialister på löparskador kan man konstatera att 2,1 mil på lördag skulle grusa chanserna för att hon skulle kunna stå startredo på Stockholm Stadion den 2 juni. Matildas personliga tränare Erik Wernerlich har stått pressad sedan skadan blev känd, men nekar bestämt till att ha tränat Matilda för hårt.
 
– Matilda är en egen individ som tar egna beslut. Jag har hela tiden rått henne att känna efter hur det känns i kroppen. Men jag är inte orolig för att hon inte ska lyckas med sitt mål. Hon heter Marathonmatilda och inte Halvmarathonmatilda eller hur? säger han. 
 
Nu återstår att se hur Matilda kommer tillbaka efter rehabträningen. Nästa inbokade lopp är Stockholm Trail den 5 maj. Fem kilometer i terräng. Ser vi löparstjärnan i startfållan?
 
Matilda vid ett morgonpass på Mallorca. Foto: Erik Wernerlich.