MarathonMatilda

Instruktioner till alla mina fans

Det sitter skyltar över hela stan. ”Här kommer det att vara avstängt lördag 2 juni pga Stockholm marathon”. Varför sitter skyltarna uppe redan? Det är ju långt kvar till Stockholm marathon. Jag ska ju hinna springa tvåmilsrundor och testa att äta sån där gelé som riktiga löpare äter. 

Igår tog jag och min Erik i hand på att vi gör detta för att det är en rolig grej. Vi ska ha roligt så långt vi/jag orkar. Gör det ont kan jag stanna och gå hem. Eller gå och bada. Det är okej. Jag är glad att det ska bli 30 grader varmt, det är liksom mer okej att bryta då. Okej att svimma osv. 

Men låt oss räkna med att jag orkar. Låt oss ändå tänka oss att jag kommer i mål på stadion. Att jag hankar mig runt 4,2 mil. Om så är fallet så vill jag gärna att ni följer med. Hejar, stöttar, skriker och bjuder på falukorv. För att göra det så enkelt som möjligt för er har jag gjort en lista inför lördag.

Instruktioner till alla mina fans

  • Appar. Ladda ner RaceOne eller ASICS Stockolm Marathons egen app. Då kan ni följa mig och kanske räkna ut när jag passerar var.
  • Musik. Mina mesta och allra bästa springlåtar är Nicki Minaj – Superbass, Iron Maiden – Run to the hills & Linda Bengtzing – Alla flickor. Ta med en högtalare och spela gärna högt när jag springer förbi. Eller sjung för all del.
  • Plakat. Inte plakat som i hur full jag ska bli efteråt, utan plakat som i skyltar. Skriv ett peppigt plakat. ”Heja Marathonmatilda”, ”Full fart framåt Fröjd” eller ”Matilda, du är bäst!” är bara ödmjuka förslag på vad som kan stå.
  • Mat. Eftersom 7 av 11 energistationer serverar frukt i någon form (framför allt banan, blä) så kanske jag behöver något att tugga på. Nötter, chips, falukorv, gurka eller isglass är sånt jag kan tänka mig att jag är sugen på.
  • Bubbel. Om jag tar mig i mål räknar jag med en flaska bubbel för att fira framgång. Om jag så ska dricka den liggande på marken. Om jag inte tar mig i mål vet väl alla att sorger dränks bäst i Prosecco.
  • Övrigt. Fråga helst inte innan hur det känns eller om jag är peppad. Det är lika delar ångest och förfäran som slåss i kroppen just nu.
  • Tack! Tack för att ni följer med. Att ni bryr er. Att ni peppar. Om jag på lördag får bara en bråkdel av det stöd jag fått under den här resan så är jag lyckligt lottad. Jag är bäst för att ni är bäst. 

Ok hörrni, nu kör vi! Vi ses på lördag!

Starten går 12:10. Målet stänger 18:00. Karta över banan hittar ni här.